Klub Poslovnih angelov Slovenije, ustanovljen leta 2007, je prvi in največji klub angelskih investitorjev pri nas.

Smo stična točka med startupi, podjetji, člani kluba, mednarodnimi investitorji in eksperti iz številnih področij.

Povezujemo najambicioznejše podjetnike, ki so v začetnih fazah razvoja podjetja skupaj z najbolj kvalificiranimi investitorji v Sloveniji, CEE regiji in širše. 

Preučimo in preverimo njihove poslovne propozicije in strategije vstopa na tržišče za njihove produkte in storitve, hkrati pa tudi njihovo možnost pridobitve mednarodne investicije.

Kot Poslovni angeli Slovenije smo člani v domačem in mednarodnem startup ekosistemu, ki vključuje številne akceleratorje, tehnološke parke in inkubatorje v Sloveniji in Evropi. Smo člani organizacij kot so EBAN, CEE EBAN in Global Entrepreneur Network s čimer omogočamo našim članom dostop do startup ekosistema po celem svetu.

V okviru Startup Klinike organiziramo tudi zunanje eksperte iz številnih področij, s čimer pomagamo startupom postati investicijsko pripravljeni oziroma »investment ready« (ang.), hkrati pa omogočamo startupom, ki so že prejeli investicijo s strani poslovnega angela, da jim pomagamo pri širitvi na tuja tržišča in pri nadaljnjem razvoju podjetja.

Zaradi vedno večjega zanimanja za inovativen način skupinskega financiranja preko mehanizma ICO, smo se v Poslovnih angelih Slovenije odločili, da s svojim znanjem, povezavami in storitvami, pomagamo podjetnikom zagotoviti financiranje za pripravo izvedbe ICO kampanje (pred-ICO).

Unikatne prednosti kluba

Kredibilnost

Člani kluba so investitorji v Sloveniji, CEE regiji in Evropi z visoko mero integritete , ogromno poslovnimi izkušnjami, bogatim socialnim kapitalom in željo po pomoči hitro rastočim zagonskim podjetjem.

Izkušnje

Na bazi večletnih izkušenj na področju, kot tudi ekspertnega znanja iščemo investicijo samo za najboljše startupe, s čimer investitorjem ponujamo odlične investicijske priložnosti. V večini so naši investitorji tudi sami serialni podjetniki z bogatimi izkušnjami iz številnih sektorjev, s čimer lahko ponudijo številne svetovalne storitve za zagonsko podjetje.

Dodajanje vrednosti

Z ekipo ekspertov iz številnih področij ekonomski dejavnosti pomagamo startupom preko njihovih največjih ovir od razvoja do pospešene širitve na tuje trge. Preverjeno se lahko zanesejo na izkušnje investitorje in v njihovih poslovnih povezav.

Internacionalna prezenca

Poslovni angeli Slovenije delujemo na internacionalnem nivoju, s čimer ponujamo tako našim startupom, kot tudi investitorjem priložnost, da spoznajo številne vplivne posameznike in internacionalne asociacije v CEE regiji in Evropi.

Ugled

Z brezhibnim ugledom tako v Sloveniji, kot tudi mednarodno, damo vsem startupom, v katere investiramo, izjavo, da gre za dolgoročno sodelovanje. Startupe poganjamo z angelskimi investicijami v smislu kapitala, poslovnih povezav (domačih in internacionalnih) in drugimi aktivnostmi.

Poslanstvo

Naše poslanstvo je ustvarjanje uspešnih zgodb z dinamičnimi podjetniki in eksperti Startup Klinike skozi investicije, s čimer omogočimo njihovim podjetjem internacionalno rast. Dodatno stremimo k zagotovitvi naslednje investicije, če jo startup potrebuje. Vse to počnemo, saj želimo povečati število uspešnih slovenskih zagonskih podjetij in pomagati pri stvaritvi naslednjega »Unicorna« - vedno iščemo naslednjega Talking Tom-a.

Vizija

Naša vizija je omogočiti pridobivanje »seed« ali angelske investicije vsem podjetnikom z inovativnimi poslovnimi idejami. Vedno si želimo širiti in pomagati pri nadalnjih investicijah na internacionalnih trgih in s tem, ultimativno, postaviti Slovenijo na karto uspešnih lokacij za razvoj in vodenje uspešnih zagonskih podjetij.

Investicijska politika

Investiramo izključno v startupe s potencialom internacionalne rasti, hitro-rastočo dispozicijo in inovativno idejo. Še bolj pomembna je predana in kompetentna ekipa, ki je strasta in želna trdega dela za realizacijo njihove vizije. Potrebujemo ekipo, ki je pripravljena implementirati to, kar potrebuje tržišče v njihov poslovni model, ga (če je potrebno) pivotirati in uporabiti zunanjo pomoč ekspertov, če je to potrebno.

Vrste investicij
Semenske in angelske runde

Kot angelski investitorji vlagamo do 500.000€ v startupe, ki so že vstopili na tržišče z najmanjšim sprejemljivim produktom (NSP) in razvili poslovni načrt. Naši investitorji želijo kontribuirati njihovo znanje in izkušnje v namene pomoči podjetnikom pri rasti podjetja. Močno verjamemo, da je edini način za stvaritev internacionalne zgodbe o uspehu v skupnem sodelovanju.

VC A, B & C runde

Za startupe organiziramo VC A, B in C runde skozi naše povezave pri tujih poslovnih angelih in VC-jih v Evropi, Aziji in ZDA. Perspektivna zagonska podjetja potujejo z nami na internacionalne dogodke in spoznavajo najvplivnejše internacionalne VC investitorje. Hkrati jim asistitramo v procesu iskanja investicije z pravno pomočjo, evalvacijami in procesi.

Izhodi

Ponujamo delne ali celotne izhode iz uspešnih zagonskih podjetij, ki želijo svojim lastnikom zagotoviti dodatno likvidnost.

Ekipa

Vodstvo

Branko
Drobnak
Branko Drobnak
+386 41 495 830
Skype: brankodrobnak11

Upravni odbor

Aleksander
Kopač
slika
Čedo
Jakovljevič
slika
Goran
Tomšič
slika
Niko
Slavnič
slika
Tone
Černe
stock user

Nadzorni odbor

Branka
Remškar
slika
Matjaž
Bavdek
slika
Drago
Simčič
Drago Simčič