Klub Poslovnih angelov Slovenije, ustanovljen leta 2007, je prvi in največji klub angelskih investitorjev pri nas.

Smo stična točka med startupi, podjetji, člani kluba, mednarodnimi investitorji in eksperti iz številnih področij.

Povezujemo najambicioznejše podjetnike, ki so v začetnih fazah razvoja podjetja, z najbolj kvalificiranimi investitorji v Sloveniji, srednji in vzhodnji Evropi in širše. 

Preučimo in preverimo njihove produkte ali storitve, poslovne načrte in strategije vstopa na tržišče, hkrati pa preverimo njihove kapacitete za pridobitev mednarodne investicije.

Kot Poslovni angeli Slovenije sokreiramo domač in mednarodni startup ekosistem, ki vključuje številne pospeševalnike, tehnološke parke in inkubatorje v Sloveniji in Evropi. Smo člani organizacij kot so EBAN, CEE EBAN in Global Entrepreneur Network s čimer omogočamo našim članom dostop do startup ekosistema po celem svetu.

V okviru Startup Klinike sodelujemo z zunanjimi eksperti iz številnih področij, ki pomagajo startupom, ki še niso investicijsko pripravljeni oziroma »investment ready« (ang.), da to postanejo. Hkrati organiziramo strokovna svetovanja tistim startupom, ki so že prejeli investicijo s strani poslovnega angela, da uspešno prodrejo na tuja tržišča in obdržijo razvojni zalet.

Zaradi vedno večjega zanimanja za inovativen način skupinskega financiranja preko blockchain mehanizma ICO ("innitial coin offering"), v Poslovnih angelih Slovenije s svojim znanjem, povezavami in storitvami, pomagamo podjetnikom zagotoviti financiranje za pripravo izvedbe ICO kampanje (pred-ICO).

Unikatne prednosti kluba

Kredibilnost

Člani kluba so investitorji v Sloveniji, srednji in zahodni Evropi z visoko mero integritete, ogromno poslovnimi izkušnjami, bogatim socialnim kapitalom in željo pomagati hitro rastočim zagonskim podjetjem.

Izkušnje

Na bazi večletnih izkušenj, kot tudi ekspertnega znanja, iščemo investicije samo za najboljše startupe, s čimer investitorjem ponujamo odlične investicijske priložnosti. V večini so naši investitorji tudi sami serialni podjetniki z bogatimi izkušnjami iz številnih sektorjev in startupom v katere investirajo lahko svetujejo.

Dodajanje vrednosti

Z ekipo ekspertov iz številnih področij ekonomski dejavnosti pomagamo startupom prek njihovih največjih ovir od razvoja do pospešene širitve na tuje trge. Preverjeno se lahko zanesejo na izkušnje investitorjev in v njihove poslovne povezave.

Internacionalna prezenca

Poslovni angeli Slovenije delujemo na mednarodnem nivoju, s čimer ponujamo tako našim startupom, kot tudi investitorjem priložnost, da spoznajo številne vplivne posameznike in internacionalna združenja v srednji in vzhodni Evropi.

Ugled

Z brezhibnim ugledom tako v Sloveniji, kot tudi mednarodno, vsem startupom v katere investiramo, podamo izjavo, da se zavezujemo k dolgoročnemu sodelovanju. Startupe poganjamo z angelskimi investicijami v smislu kapitala, poslovnih povezav (domačih in mednarodnih) in drugih aktivnosti.

Poslanstvo

Naše poslanstvo je ustvarjanje uspešnih zgodb z dinamičnimi podjetniki in eksperti Startup Klinike skozi investicije, s čimer omogočimo njihovim podjetjem internacionalno rast. Dodatno stremimo k zagotovitvi naslednje investicije, če jo startup potrebuje. Vse to počnemo, saj želimo povečati število uspešnih slovenskih zagonskih podjetij in pomagati pri stvaritvi naslednjega »Unicorna« - vedno iščemo naslednjega Talking Tom-a.

Vizija

Naša vizija je omogočiti pridobivanje »seed« ali angelske investicije vsem podjetnikom z inovativnimi poslovnimi idejami. Vedno si želimo širiti in pomagati pri nadalnjih investicijah na internacionalnih trgih in s tem, ultimativno, postaviti Slovenijo na karto uspešnih lokacij za razvoj in vodenje uspešnih zagonskih podjetij.

Investicijska politika

Investiramo izključno v startupe s potencialom internacionalne rasti, hitro-rastočo dispozicijo in inovativno idejo. Še bolj pomembna je predana in kompetentna ekipa, ki je strasta in želna trdega dela za realizacijo njihove vizije. Potrebujemo ekipo, ki je pripravljena implementirati to, kar potrebuje tržišče v njihov poslovni model, ga (če je potrebno) pivotirati in uporabiti zunanjo pomoč ekspertov, če je to potrebno.

Vrste investicij
Semenske in angelske runde

Kot angelski investitorji vlagamo od 50.000 do 250.000€ v startupe, ki so že vstopili na tržišče z najmanjšim sprejemljivim produktom (NSP) in razvili poslovni načrt. Naši investitorji želijo kontribuirati njihovo znanje in izkušnje v namene pomoči podjetnikom pri rasti podjetja. Močno verjamemo, da je edini način za stvaritev internacionalne zgodbe o uspehu v skupnem sodelovanju.

VC A, B & C runde

Za startupe organiziramo VC A, B in C runde skozi naše povezave pri tujih poslovnih angelih in VC-jih v Evropi, Aziji in ZDA. Perspektivna zagonska podjetja potujejo z nami na internacionalne dogodke in spoznavajo najvplivnejše internacionalne VC investitorje. Hkrati jim asistitramo v procesu iskanja investicije z pravno pomočjo, evalvacijami in procesi.

Izhodi

Ponujamo pomoč pri delnih ali celotnih izhodih iz uspešnih zagonskih podjetij, ki želijo svojim lastnikom zagotoviti dodatno likvidnost.

Ekipa

Vodstvo

Branko
Drobnak
Branko Drobnak
+386 41 495 830
Skype: brankodrobnak11

Upravni odbor

Aleksander
Kopač
slika
Čedo
Jakovljevič
slika
Goran
Tomšič
slika
Niko
Slavnič
slika
Tone
Černe
stock user

Nadzorni odbor

Branka
Remškar
slika
Matjaž
Bavdek
slika
Drago
Simčič
Drago Simčič