Klub Poslovni angeli Slovenije, ustanovljen leta 2007, je prvi in največji klub angelskih investitorjev pri nas.

Smo stična točka med startupi in investitorji.

 

Člani vstop Startup Includer

Povezujemo najambicioznejše podjetnike, ki so v začetnih fazah razvoja podjetja, z najbolj kvalificiranimi investitorji v Sloveniji, srednji in vzhodni Evropi ter širše. 

Pri startupih, ki se obrnejo na nas se poglobimo v dinamiko in odnose med člani ekipe, preučimo in preverimo njihove produkte ali storitve, poslovne načrte in strategijo vstopa na tržišče. Preverimo tudi, ali imajo potencial za vstop na tuje trge. 

Smo del pestrega slovenskega startup ekosistema, ki vključuje številne pospeševalnike, tehnološke parke in inkubatorje. Mednarodno smo člani organizacij kot so EBAN (Evropsko združenje klubov poslovnih angelov), CEE BAN (vzhodno evropska struja združenja) in Global Entrepreneur Network s čimer omogočamo našim članom dostop do startup ekosistema po celem svetu.

V okviru Startup Klinike sodelujemo z zunanjimi eksperti iz številnih področij, ki pomagajo startupom, ki še niso investicijsko pripravljeni oziroma »investment ready«, da to postanejo. Hkrati organiziramo strokovna svetovanja tistim startupom, ki so že prejeli investicijo s strani poslovnega angela, da uspešno prodrejo na tuja tržišča in obdržijo razvojni zalet.

Poslovni angeli Slovenije smo edinstvena platforma za mreženje med investitorji. Investitorji na demo dneh sodelujejo v komisijah, soočijo mnenja in svoje ocene startupov, ki se predstavijo. Klub tudi omogoča lažje in hitrejše sindiciranje investicij, saj pospešimo pretok relevantnih informacij. 

Unikatne prednosti kluba

Kredibilnost

Člani kluba so investitorji v Sloveniji, srednji in zahodni Evropi z visoko mero integritete, ogromno poslovnimi izkušnjami, bogatim socialnim kapitalom in željo pomagati hitro rastočim zagonskim podjetjem.

Izkušnje

Na bazi večletnih izkušenj, kot tudi ekspertnega znanja, iščemo investicije samo za najboljše startupe, s čimer investitorjem ponujamo odlične investicijske priložnosti. V večini so naši investitorji tudi sami serialni podjetniki z bogatimi izkušnjami iz številnih sektorjev in startupom v katere investirajo lahko svetujejo.

Dodajanje vrednosti

Z ekipo ekspertov iz številnih področij ekonomski dejavnosti pomagamo startupom prek njihovih največjih ovir od razvoja do pospešene širitve na tuje trge. Preverjeno se lahko zanesejo na izkušnje investitorjev in v njihove poslovne povezave.

Internacionalna prezenca

Poslovni angeli Slovenije delujemo na mednarodnem nivoju, s čimer ponujamo tako našim startupom, kot tudi investitorjem priložnost, da spoznajo številne vplivne posameznike in internacionalna združenja v srednji in vzhodni Evropi.

Ugled

Z brezhibnim ugledom tako v Sloveniji, kot tudi mednarodno, vsem startupom v katere investiramo, podamo izjavo, da se zavezujemo k dolgoročnemu sodelovanju. Startupe poganjamo z angelskimi investicijami v smislu kapitala, poslovnih povezav (domačih in mednarodnih) in drugih aktivnosti.

Poslanstvo

Naše poslanstvo je ustvarjanje uspešnih zgodb z dinamičnimi podjetniki in eksperti Startup Klinike skozi investicije, s čimer omogočimo njihovim podjetjem mednarodno rast. Dodatno stremimo k zagotovitvi naslednje investicije, če jo startup potrebuje. Vse to počnemo, ker želimo povečati število uspešnih slovenskih zagonskih podjetij in pomagati pri stvaritvi naslednjega »Unicorna« - vedno iščemo naslednjega Talking Tom-a.

Vizija

Naša vizija je omogočiti dostop do »seed« ali angelske investicije vsem podjetnikom z inovativnimi poslovnimi idejami. Vedno si želimo širiti in pomagati pri nadalnjih investicijah na mednarodnih trgih in s tem pomagati postaviti Slovenijo na karto uspešnih lokacij za razvoj in vodenje uspešnih zagonskih podjetij.

Investicijska politika

Investiramo izključno v startupe s potencialom za mednarodno rast, hitro-rastočo dispozicijo in inovativno idejo. Še bolj pomembna je predana in kompetentna ekipa, ki je strasta in željna trdega dela za realizacijo njihove vizije. Iščemo ekipo, ki je pripravljena tisto, kar trg potrebuje, implementirati v njihov poslovni model, ga (če je potrebno) pivotirati in spretno uporabiti nujno potrebne storitve zunanjih ekspertov.

Vrste investicij
Semenske in angelske runde

Kot angelski investitorji vlagamo od 50.000 do 250.000€ v startupe, ki so že vstopili na trg z najmanjšim sprejemljivim produktom (NSP) in razvili poslovni načrt. Naši investitorji želijo prispevati svoje znanje in izkušnje z namenom pomagati podjetnikom pri rasti podjetja. Močno verjamemo, da je edini način za stvaritev internacionalne zgodbe o uspehu v sodelovanju.

VC A, B & C runde

Za startupe organiziramo VC A, B in C runde skozi naše povezave pri tujih poslovnih angelih in VC-jih v Evropi, Aziji in ZDA. Perspektivna zagonska podjetja potujejo z nami na mednarodne dogodke in spoznavajo najvplivnejše internacionalne VC investitorje. Hkrati jim pomagamo pri procesu iskanja investicije s pravno pomočjo, evalvacijami in procesi.

Izhodi

Ponujamo pomoč pri delnih ali celotnih izhodih iz uspešnih zagonskih podjetij, ki želijo svojim lastnikom zagotoviti dodatno likvidnost.

Ekipa

Vodstvo

Nina
Dremelj
Marcel
Hren
Marcel Hren
Eva
Sever
Eva Sever
+386 1 30 70 816

Upravni odbor

Jure
Tomc
Jure Tomc
Chris
Coomes
Chris Coomes
Goran
Tomšič
slika
Mark
Kalin
Mark Kalin
Branko
Drobnak
Branko Drobnak
Stuart
Browne
Stuart Browne
Rok
Habinc
Rok Habinc
Alexandre
Massart
Alexandre Massart
Yu
Fan
Fan Yu

Nadzorni odbor

Miroslav
Ekart
Miroslav Ekart
Matjaž
Bavdek
slika
Drago
Simčič
Drago Simčič