Sharon T. Freeman
29.06.2018

Poslovni angeli Slovenije smo gostili Sharon T. Freeman, strokovnjakinjo za gospodarski razvoj in trgovino, ustanoviteljico Gems of Wisdom Consulting, Inc. V Slovenijo je prišla na povabilo Ameriškega veleposlaništva. Ta teden je obiskovala organizacije, ki se ukvarjajo s podjetništvom, med drugim se je udeležila tudi zadnjega Startup Café-ja.

Branko Drobnak, Aljoša Domijan in Niko Slavnič so z njo delili poglede na trenutno stanje v slovenskem podjetniškem okolju, kot tudi napore organizacij in startupov za prodor na trg ZDA oziroma uspešno predstavitev ameriškim investitorjem. Sharon T. Freeman je izpostavila zanimivo opažanje, kako je strategija prodreti v regionalne centre, kot je to npr. San Jose, včasih zamudna, saj je konkurenca huda. Osredotočenost na druge lokacije je lahko bolj učinkovita.

Povedala je tudi, da v ZDA ni prav veliko poslovnih angelov, saj startupi sredstva, kot so to npr. posojila, dobijo precej enostavneje. Angeli tako investirajo predvsem kadar to počnejo drugi angeli. Tukaj se ZDA od Slovenije zelo razlikujejo, saj zasebnega kapitala, ki bi bil namenjen zagonskim podjetjem ni veliko, poslovni angeli pa so pomemben del le tega. 

Empty
Empty
Empty