Šest startupov v eni uri
05.04.2019

Člani kluba Poslovni angeli Slovenije in povabljeni drugi investitorji so izvedeli, kakšne investicijske priložnosti ponuja 6 po našem mnenju trenutno najbolj zanimivih startupov. Na prvem letošnjem demo dnevu smo predstavili 4 slovenske ekipe in po en startup iz Italije in Hrvaške.

Demo dan je s 15-sekundnim pozdravnim »pitchom« odprl gostitelj, Matej Cerar iz Tehnološkega parka Ljubljana. Za njim je predsednik kluba Branko Drobnak naznanil celo stran dolg govor, a se je na prijetno presenečenje vseh v dvorani, njegov nastop končal bistveno prej. Bil je jedrnat in učinkovit, in prav takšne so bile tudi predstavitve startupov.

Z elevator pitchom je začel Mides Design, ki je predstavil Aero Sail jadra za velike tankerje. Iščejo partnerje iz ladjarske industrije, da bodo prototip lahko prenesli v proizvodnjo.

Nadaljevala sta dva startupa, ki sta se kalila v najbolj barvitem pospeševalniku v Ljubljani, torej v ABC Accelerator-ju.

  • Soplaya - platforma za dostavo svežih živilskih pridelkov ali izdelkov restavracijam. V Sloveniji še ni na voljo, lastniki restavracij in kmetje pa jo lahko uporabite nam najbližje v Udinah.
  • Transfer Hero - platforma za naročanje okolju prijaznih prevozov iz letališč, ki z domiselno aplikacijo niža stroške prevoznikom in njihovim strankam.

Redstart Instrumentation je s svojo predstavitvijo kamere Swift-Eye poskrbel za to, da so bili zastopani tudi podjetniki, ki jim je uspel prehod iz znanosti na trg. Gre za napravo, ki v farmacevtski industriji meri ustrezno količino učinkovin v kapsulah.

Peti startup Algorimik je predstavil software rešitev Typless, ki računovodjem olajša prenos podatkov z računov in s tem poskrbi, da imajo podjetja izjemno aktualne cash-flow statistike.

Zadnji startup pa je bil HiGroup s spletno aplikacijo HiTaxi. Z njo dispatcherji v taksi podjetjih lažje navigirajo čez najbolj stresne ure delovnika in svojim strankam omogočijo večjo zanesljivost.

--

Imate tudi vi idejo, ki nam jo želite predstaviti?

Oddajte vaš investment deck na Startup Includer.

Demo day aftermovie

 

Empty
Empty
Empty
Empty