Ko vate strmi polna dvorana investitorjev
17.07.2018

Konec junija je v Sofiji potekalo letno srečanje Združenja evropskih poslovnih angelov (EBAN). Predstavnik slovenskih investitorjev na dogodku je bil predsednik kluba Poslovnih angelov Slovenije, Branko Drobnak. Vsako leto se potrudimo, da so na EBAN dogodkih zastopani tudi Slovenski scale-up startupi, ki potrebujejo mednarodno mrežo za uspešno internacionalizacijo in globalno rast. Letos so bili to GoOpti, 3DSurvey in Neus, ki so poskrbeli za to, da je njihov pitch jasno in glasno slišala polna dvorana poslovnih angelov.

GoOpti je uspešno Slovensko podjetje, ki ga je vodstvo EBAN-a na dogodek povabilo kot slovenskega zmagovalca natečaja EBAN CEE Released, v katerem je skupaj sodelovalo 7 držav iz srednje in vzhodne Evrope. CEO Marko Guček je GoOpti predstavil še v sklopu daljšega nastopa na Webit Investors Summit-u. Pred kratkim so svoj poslovni model »vitko« preoblikovali in ta s franšizami omogoča hitrejšo rast. Prejemajo povpraševanja s celotnega sveta, zdaj pa so v fazi vzpostavljanja kanalov, ki bodo tako velik sistem lahko upravljali in vzdrževali visoko raven kvalitete.

»Nadaljevali bomo tudi z razvojem algoritmov, da poleg prevozov do letališč optimiziramo še druge storitve.«

GoOpti za uresničitev načrtov zbira tudi naslednjo rundo financiranja in zato so bili veseli priložnosti za vzneseno in predano predstavitev investitorjem v Sofiji.

»Na obeh dogodkih je bilo prisotnih tudi veliko investitorjev iz kripto sveta. Nas sicer tja še ne vleče, vidimo pa potencial blockchain tehnologije za optimizacijo posameznih procesov«.

3DSurvey ali Modri planet je startup, ki je razvil software za inovativen način merjenja zemeljske površine. CEO Tomaž Izak je s svojim pitchem v konkurenci vseh v Sofiji zbranih startupov ekipi priboril tudi nastop v finalu. Povedal je, da je dogodek nanj naredil pozitiven vtis, saj je sproščena konferenca postregla z zanimivim mixom investitorjev in startupov.

»Pogrešal sem sicer aplikacijo s katero bi si lahko uredil sestanke z Investitorji, tako pa sem jih lovil po dvoranah.«

Pri tem pa je bil uspešen, saj je navezal zanimive kontakte s posamezniki iz industrije, z nekaj najbolj relevantnimi investitorji pa pričenja pogovore glede investicije. 11-članska ekipa 3DSurvey rešitev prodaja prek 24 distributerjev po celem svetu, cilj za leto 2018 pa je temu dodati še 10 novih. 

Branko Drobnak je pohvalil pitche slovenskih podjetnikov in se v Slovenijo vrnil poln idej za razširitev delovanja kluba. V poletnem času namreč že zbiramo predstavitve startupov, kandidatov za naš naslednji demo dan, ki bo 27. septembra 2018.  

Foto: EBAN

Empty
Empty
Empty
Empty