Investicijska konferenca Next Round je za nami
27.11.2019

12. novembra smo skupaj s partnerji tudi Ljubljano postavili na zemljevid mest, ki gostijo startup konference. V prostorih hotela Four Points by Sheraton Ljubljana Mons smo organizirali Next Round - konferenco osredotočeno na zagotovitev naslednje runde financiranja za slovenske startupe, ki so uspešno prebrodili prvo fazo razvoja in so na poti h globalnemu uspehu.

Gostili smo samo 300 izbranih investitorjev in startupov, pa tudi nekaj predstavnikov startup ekosistema. Investitorji in startupi so v 1:1 Meeting Roomu opravili skoraj 300 razgovorov, precej pa se jih je odvilo še na marketplace-u in v hotelski kavarni. Pripravili smo 9 dolgih panelov, kjer so se investicijski skladi lahko predstavili občinstvu. Imeli smo en Keynote, za katerega je poskrbel Peter Globokar, investicijski bankir živeč v Londonu.

Na konferenci smo prvič podelili tudi prav posebne nagrade za "most investable Startup" in sicer v treh kategorijah. Prejeli so jih:

  1. seed round: MedicoApps
  2. angel round: Printee
  3. A round: Eurosender

Veseli smo, da Slovenski podjetniški sklad namenja tolikšno podporo našemu startup ekosistemu. Kljub že vloženim naporom v obliki subvencij, investicij, mentorstev, delavnic in konferenc pa nas čaka še veliko dela. Predstavniki zasebnega kapitala si predvsem želimo okrepiti dimenzijo mednarodnega so-investiranja tako tujih investitorjev v slovenske startupe kot naših investitorjev v tuje. Prav to bo izziv, ki se ga bomo lotili v naslednjih letih.

Načrtujemo, da bomo naslednje leto pripravili še eno konferenco Next Round.

Preberi o konferenci v Cekinu: 'Želite si, da bi vas kupili, ne da bi se prodali'

Poglej prispevek Planet TV: Slovenska startup podjetja na "sestanku" s tujimi investitorji #video

Empty
Empty
Empty
Empty