EBAN obiskal DG GROW
09.12.2019

Konec novembra smo se udeležili srečanja klubov poslovnih angelov iz vse Evrope, ki ga prirejajo v sklopu organizacije EBAN. Dogodek se je odvil v Bruslju, kjer ima EBAN tudi svoj sedež. Potekal je na dveh lokacijah, kjer so drugi dan obiskali DG GROW Evropske komisije, odgovoren med drugim tudi za pospeševanje startup okolja v Evropski uniji. Gostitelji so predstavili napovedi za naslednje proračunsko obdobje EU, predstavniki Evropskega investicijskega sklada (EIF) pa so poudarili, da bodo še naprej kot sklad skladov podpirali nastajanje novih manjših skladov tveganega kapitala po celotni Evropi. Preučujejo tudi možnosti vključevanja zasebnega kapirala v zgodnjo fazo investiranja skupaj z Evropskim raziskovalnim svetom (ERC), da bi bolj uspešno monetizirali rezultate razvojno-raziskovalnih dejavnosti v akademskih inštitucijah po Evropi.

Objavljeno je bilo tudi zadnje poročilo o stanju investicij tveganega kapitala za leto 2018. Snamete si ga lahko tukaj: "Statistics 2018 Compedium"

Na srečanju so v zakulisju tekli intenzivni dogovori med dvema združenjema klubov poslovnih angelov EBAN in BAE (Business Angels Europe) o tesnejšem sodelovanju ali celo združitvi obeh združenj. Cilj je seveda doseganje večjega vpliva, tudi na odločevalce v EU.

Organizatorji so zabeležili 300 udeležencev iz 40 držav in pitche 38 startupov iz 15 držav. Med investitorji in startupi so zabeležili okrog 300 sestankov. Zbrani poslovni angeli vzeli nekaj časa tudi za kulturo in umetnost in si na večernem networking sprejemu ogledali razstavo v muzeju Magritte.

Fotografije z dogodka si lahko ogledate tukaj.

Empty
Empty
Empty
Empty